Herceg a csúcson

Fókuszban a világ idei legsikeresebb futtatója, Khalid Abdullah.

 
Ahogy Krisztián Arc de Triomphe cikkében olvashatták, nem kétséges Khalid Abdullah az év futtatója. Sokkal jobb évet zárt, mint Aga Khan, a Coolmore csapat vagy bárki más a lóversenysportban.  Kicsit fókuszba helyezzük a herceget.
 
Khalid Abdullah, 1937-ben született, Ta'if-ban, Szaúd-Arábiában. Első unokatestvére Abdullah Bin Abdulaziz Al Saud, azaz Szaúd-Arábia királya. A herceg azonban nem lakik szülőhazájában, hiszen több nemzetközi vállalkozást is irányít.
 
Édesapja tartott lovakat odahaza, de nem versenyzésre. Mikor Khalid fiatalon eljutott Longchampba megfogadta: egy napon neki is lesznek versenylovai. A hatvanas években már láthatjuk is nevét a futtatók között. Három farmot létesít Angliában, kettőt Írországban, míg egyet az Kentuckyban, az Egyesült Államokban. Utóbbi Juddmonte Farms néven lesz világhírű. Folyamatosan építi lovas birodalmát. 1992-ben Eclipse Award nyerő a tulajdonosok közt, míg három évvel később tenyésztőként is a csúcson. Manapság több mint 200 lova van és olyan világsztár trénerek foglalkoznak telivéreivel, mint, Henry Cecil, Roger Charlton, Barry Hills, John Gosden, Amanda Perrett, Sir Michael Stoute (Nagy-Britannia), Pascal Bary, Andre Fabre, Criquette Head-Maarek, David Smaga (Franciaország). Amerikában a közel egy éve elhunyt Robert J. Frankel irányításával készültek lovai.
 
 
 
Kezében az ARC idei trófeája
 
Fokozatosan emelkedett a világ legnagyobb tulajdonosai közé. Néhány nagyobb állomás futtatói karrierjéből a teljesség igénye nélkül. 1985-ben és 86-ban már Prix de l'Arc de Triomphe győztes. (Rainbow Quest és Dancing Brave) 1990-ben Sanglamore, francia derbyt, majd egy évvel később Prix d'Ispahan-t nyer neki. 1992-ben már rengeteg győzelem, főleg Zafonic révén, aki abban az évben a legjobb európai kétéves, majd egy évvel később ő a bajnok a 3 évesek között. 1993-ban álomszerű év, hiszen Commander In Chief (Dancing Brave fia) két derbytrófeát (angol, ír) szállít a hercegnek. Később jönnek az amerikai sikerek is (pl. 1997-ben a szuperkancája Ryafan három Grade 1-es sikerrel „ajándékozza meg őt”), de 2001 ismét csúcs év, hiszen a több díjat is bezsebelő Banks Hill révén Abdullah először Breeders' Cup (Filly and Mare Turf) nyerőnek vallhatja magát. Lovai továbbra is a galoppsport vezető országaiban nyerik a versenyek sorát, de 2004-ben egy "újabb vár" Dubai is bevéve. Polish Summer Dubai Sheema Classic-ot nyer. Majd az összes európai klasszikus megnyerték lovai, de Amerikában mindössze egy sikerült neki: A Belmont Stakes-ben Empire Maker győzött 2003-ban. Nem is folytatnám a sok-sok győzelem felsorolását, mindössze a végére ide vetném a kilenc idei világraszóló győzelmet.
 
 
 Midday - BC győzelme után idén, 3 Gr1-es sikerrel ajándékozta meg gazdáját
 
1.Qatar Prix De L'Arc De Triomphe (Group 1) 03Oct10 - Workforce – trénere: Sir Michael Stoute
2.Northern Dancer Turf Stakes (Grade 1) 19Sep10 - Redwood - B W Hills
3.Qatar Prix Vermeille (Group 1) 12Sep10 - Midday - H R A Cecil
4.Darley Yorkshire Oaks (Group 1) 19Aug10 - Midday - H R A Cecil
5.Blue Square Nassau Stakes (Group 1) 31Jul10 - Midday - H R A Cecil
6.Coral-Eclipse (Group 1) 03Jul10- Twice Over - H R A Cecil
7.Prince of Wales's Stakes (Group 1) 16Jun10 – Byword - A Fabre
8.Investec Derby (Group 1) 05Jun10 - Workforce - Sir Michael Stoute 
9.Poule D'Essai Des Pouliches (Group 1) 16May10 - Special Duty - Mme C Head-Maarek
 
Elmondása szerint Dancing Brave a legjobb ló, ami valaha is a tulajdonában állt. Ő látható az utolsó képen.
 
 

Чем больше она "Сборник фантастика скачать"думала, тем больше сознавала, что, будь "Учебник физики 7 класс перышкин скачать"он даже ее злейшим врагом, врагом "Скачать фильм спешить любить"всего человечества самим Люцифером, с которым она когда-то его "Скачать на телефон проигрыватель на нокиа"сравнила,-она все равно не перестала бы любить "Чертежи столов для дачи"его.

недовольно поинтересовался Смит.

Он воспользовался телефоном, который "Скачать колыбельную медведицы"мог прослушать весь мир.

спросил Римо, бросая взгляд в "Скачать читы для сталкер тайные тропы 2"окно они уже выехали из города и теперь "Железнодорожный симулятор скачать"по обеим сторонам дороги тянулись засеянные салатом "В.м.шукшин критики краткое содержание"поля, которые он заметил тогда с самолета.

Фельдкурат расположился поудобнее "Скачать темы на телефон lg t300"и положил ноги на пресвятую троицу.

Но теперь битва была почти закончена.

 
Facebook