Sosem látott visszavágó

Nem volt kérdés, kié lesz az első Pegasus World Cup trófeája.

 
 
Ma nem talált ellenfélre. Fotó. America's Best Racing 

Nagy várakozások övezték az első Pegazus Világkupát, ahol újra találkozott a Breeders' Cup Classic két legjobbja, California Chrome és Arrogate. A túlsó egyenesben szinte végig fej fej mellett galoppozott a két ló az iramot diktáló Noble Bird mögött, a második kanyarban azonban már egyértelmű volt Arrogate fölénye. Unbridled's Song fia elsőként fordult rá a célegyenesre, és könnyedén lépett el a mezőnytől, miközben Chrome igyekezett ledolgozni tetemes, tíz hossz körüli hátrányát - sikertelenül.

A győztes mögött szűk öt hosszal Shaman Ghost lett a második, Neolithic a harmadik.

A szürke mén lovasa, Mike Smith, több, mint elégedett lova teljesítményével: "Minden tiszteletem a többi lóé, de ő ma teljes gőzzel ért az utolsó 100 yard-ra." 
 
 
 
 
Chromie-t lovasa, Victor Espinoza a befutóban feltartotta, és kilencedikként ért célba, távol Arrogate-től. "Rengeteget tett. Néha minden lónak van egy dobása rossz versenyt futni, és ez a rossz verseny ma jött el." Neki ez volt az utolsó futása, és idén megkezdi tenyészkarrierjét 40 ezer dolláros áron, Arrogate pedig Dubai-ban folytatja a szintén borsos összdíjazású Dubai World Cup-ban.

Gratulálunk a győztesnek, valamint boldog tenyészéveket és versenykarrierjéhez hasonló sikereket kívánunk Chromie-nak!
 
Facebook