Hong Kong királyai

Habár a Turf Világbajnokság óta kevesebb a Hong Kong-ra irányuló tekintet, Sha Tin-ben korántsem állt meg az élet, és vasárnap két Gr1-es futam rajtolt el.

 
 
A legyőzhetetlen trió. Fotó: cdn1.i-scmp.com

 
A két csúcsfutam közül először az 1400 méteres Queen's Silver Jubilee Cup-ban csaptak össze a középtáv legjobbjai. A januári Steward’s Cup dobogósai most is egymás között osztották fel az első három helyet, pusztán annyi változással, hogy az ott második Joyful Trinity és harmadik Able Friend ezúttal "helyet cseréltek" az eredményjelző táblán. Ismét megállíthatatlan volt azonban Helene Paragon (Polan) Tommy Berry-vel a nyergében, és magabiztos győzelmet aratott.

John Moore tréner már ekkor örülhetett, hiszen az említett lovak mindegyike az Ő keze alatt készül, ráadásul a Hong Kong Gold Cup-ban is szerepelt két sztár idomítottja, mindkettő volt már Év lova, mindkettő Hong Kong Derby-győztes. Egy szó, mit száz: jó eséllyel pályázott a duplázásra.
 
 
 

Ez a siker már nem jöhetett össze olyan biztosan, ugyanis Blazing Speed végig vezetett a célegyenesben, akire ráadásul Secret Weapon is felszaladt. Mindkettőjüknél erősebb volt azonban Moore Werther-je, aki épp a legjobbkor volt elől, és elkönyvelhette magának a Hármas Korona második ágát. Hugh Bowman ezúttal is nagyot villantott: egy nappal ezelőtt még Ausztráliában döntötte meg Winx-szel Phar Lap rekordját, most pedig egy másik kontinensen lovagolta győzelemre Tavistock klasszis fiát.
 
Moore remek napot zárhatott, ezek mellett még 2 kisebb versenyben állt a győztesek körében, míg a lovasoknál Leung tudott triplázni. 
 
Facebook