Szuper Szombat

Szombaton kiemelt lóversenyünnepéhez érkezik a Dubai World Cup Carnival, hiszen 5 Gr-besorolású (köztük 2 Gr1-es) verseny lesz terítéken Meydan-ben.

 
 
(Többek között) Postponed is starthoz áll szombaton. Fotó: paulickreport.com 
 
Ahogy az minden évben lenni szokott, a Karnevált a Super Saturday zárja. A különböző távok legjobbjai még utoljára összecsapnak egymással, hogy aztán szűk egy hónapos szünet és felkészülés után március végén a Dubai World Cup Night-on, a lóversenyvilág egyik legnagyobb versenynapján is megmérettessenek. Ez a szombat most érkezett el, így rajthoz szólítják a szupernap leendő indulóit.

Az Group futamokat a sprinterek nyitják az 1200 méteres Mahab Al Shimaal-lal (Gr3) magyar idő szerint 13:35-kor, ahol a már jól ismert dubaji "arcok+ csatáznak újra. Ezt követi 14:10-kor a 2410 méteres Dubai City Of Gold (Gr2), ahol a szuperklasszis Postponed is pályára lép, a 250 ezer dolláros összdíjazásért azonban a sivatag királyaival kell majd megküzdenie. Kicsit kevésbé patinás, de annál izgalmasabb lesz a Burj Nahaar (Gr3) 14:45-kor, hiszen a mérföldes futam egész mezőnye szinte azonos képességű indulókból tevődik össze.

A két csúcskategóriás verseny közül az Al Maktoum Challenge harmadik ágát futják előbb, pontosan 15:55-kor. A 2000 méteres összecsapás 400 ezer dolláros fődíjjal kecsegtet, aminek megnyerésére az előző ágban is első Furia Cruzada-nak lehet a legjobb esélye, de az indulók listáján lesz még többek között a tavalyi derby-győztes, Lani is.
 
 
 
A sivatag frissen koronázott hercegnője, Furia Cruzada (kívül) és Second Summer között legutóbb csak célfotó döntött, most újra megküzdenek. Fotó: twimg.com

A napot 16:30-kor a Jebel Hatta (Gr1) zárja. Az 1800 gyepen 300 ezer dollárért versengnek a telivérek, közülük Decorated Knight, Promising Run, Light The Lights és a javulóban lévő Folkswood dönthetik el a győztes kilétét.

Nem mindennapi futamokat láthatnak tehát szombaton a lóversenyrajongók. Ha tehetik, semmiképp se hagyják ki, valamint hétfő reggel mi is beszámolunk a Szuper Szombat végkicsengéséről.
 
Facebook