A Guineas-k hajnala

Alig 20 perc, de majd 1000 km eltéréssel 2 Guineas-ben is megmérkőztek a legjobb talpon lévő háromévesek szombat hajnalban az ötödik kontinensen.

 
 

Randwick Guineas-ben (Royal Randwick, Sydney) Inference (So You Think) aratott nagyszerű győzelmet, akiről a trénertrió egyik tagja, John Hawkes azt nyilatkozta, hogy rengeteg potenciál van még benne és igazi szupersztárrá válhat. A győztes menetrendje nem lesz éppen sétagalopp, hiszen március 18-án a Rosehill Guineas-ben, majd április 1-én az Ausztrál Derby-ben kell bizonyítania, hogy valóban egy csiszolatlan gyémánt. Minő meglepetés, hogy éppen ez a 3 verseny a Triple Crown 3 ága, így izgalommal várhatjuk, hogy It's a Dundeel 4 évvel ezelőtti triplázása után avatnak-e új Hármas Korona nyerőt Sydney-ben.
 
 
 
 
Inference
 
 
Alig hallottuk a boldog nyilatkozatokat, Flemingtonban máris a jártatóban voltak az Australian Guineas indulói. Érdekesség, hogy a Victoria Derby győztes Prized Icon az utolsó pillanatig mindkét futamra nevezve volt, de James Cummings végül Melbourne-ben indította. Nem is futott rosszul (sőt trénere az egekig dicsérte), hiszen a második helyet kaparintotta meg a szuperfavorit és a finisben bombaerősnek tűnő Hey Doc (Duporth) mögött. „Doc” csak harmadik volt a Caulfield Guineas-ben tavasszal, de Tony McEvoy-ék hittek benne, hogy most még jobb lehet, és meg is szerezte karrierje első Gr1-es győzelmét.
 
Egyelőre ülepedjen le a por, és majd meglátjuk, hogy George Ryder (GR) Stakes (1500 m) és Doncaster Mile (1600 m) következik-e valóban számára. Most korai még erről beszélni.” – mondta McEvoy.
 
Igazán csak zárójelben: a GR-ben indul a címvédő is, akit nevezetesen úgy hívnak, Winx.
 
 
 
 
Jól megérdemelt simogatás - Hey Doc a győztesek körében.
 
 
További érdekesség, hogy az általunk nemrégiben bemutatott szépséges Katelyn Mallyon először lovagolt bátyja, Andrew Mallyon ellen Gr1-es futamban. A családi vetélkedésből most a fiú került ki győztesen, hiszen Snitzson felért a dobogóra, míg Legless Veuve úgy lett utolsó Katelyn-nel, hogy a célegyenesre fordulva még a frontban galoppozott. Ráadásul Katelyn 12 napos, míg Craig Williams 10 napos eltiltást kapott gondatlan lovaglásért, így egyikük sem lehet ott jövő vasárnap az 1,25 millió dolláros Newmarket Handicap-ben, bár a hölgy fellebbezett. 
 
Fantasztikus versenyek várnak ránk az elkövetkezendő hetekben, melyek választ adnak minden kérdésünkre: képes lesz Inference elhódítani a Koronát Sydney-ben? Felveheti Hey Doc a versenyt az ausztrál turf veteránjaival? Tartsanak velünk, és kiderül!
 
Képek: Hawkes Racing‏ Twitter, Racing.com Twitter 
 
Facebook