Dubaji csillagok

A hazai lovak vitték a prímet a Super Saturday patinás versenyeiben.

 
 
Fotó: visitdubai.com 
 
A Dubai World Cup legkomolyabb felkészítőfutamai rajtoltak el a Super Saturday keretei közt, hiszen minden távon megrendezésre került egy-egy "előfutam". Általában ez a szombat az első alkalom, ahol a World Cup-ra készülő, más kontinensről érkező elit lovak összecsapnak a Karnevál legjobbjaival. Idén a hazaiak teljes sikert arattak a vendégekkel szemben - na de ne szaladjunk ennyire előre!

Elsőként a sprintereket láthattuk a Mahab Al Shimaal-ban, ahol Gr3 kategóriába most felérő Morawij egyből győzelmet is ünnepelhetett. Exceed And Excel fiára ugyan felszaladt Cool Cowboy, de a befutó elején szerzett előnye már behozhatatlannak bizonyult.

Dubai City of Gold-ban mindenki a címvédő Postponed visszatérését várta, aki a várakozásoknak megfelelően is futott, bár nem törhetett megint a csúcsra: a Godolphin Prize Money-ja (Authorized) ugyanis egy hihetetlen finisben nyakhosszal jobbnak bizonyult. "A 2400 méteres táv nagyon megfelel neki, ráadásul folyamatosan fejlődik"- nyilatkozta a nyerőről trénere, Saeed bin Suroor.
 
 
 
Postponed-nak ezúttal be kellett érnie az ezüsttel. Fotó: e0.365dm.com 
 

Nem láthattunk hasonló küzdelmeket a Burj Nahaar-ban, ugyanis a Karnevál során eddig is remekelő Heavy Metal (Exceed And Excel) oktatta riválisait, és több, mint hat hossz előnnyel haladt át a célvonalon. A napi főfutam az Al Maktoum Challenge harmadik ága volt, ahol már régóta Dubaiban versenyző, megbízható Long River (A.P. Indy) tette jóvá legutóbbi nyolcadik helyét, biztosan verve Special Fighter-t és az idei meeting nagy meglepetéslovát, Furia Cruzada-t.

Méltó módon zárult a nap a Jebel Hatta-ban, ahol az első négy helyezett között mindössze nyakhossz-nyakhossz volt a távolság a célban. A favorizált Decorated Knight kapta el Andrea Atzeni-vel messziről hajrázva az ifjú titánt, Folkswood-ot, valamelyest mégiscsak megvédve az európai lovak becsületét. Galileo fia ezzel már zsinórban harmadik, ám első Gr1-es sikerét aratta. Trénere, Roger Charlton elégedett lovával: "Jól viselte az utat és egyből beilleszkedett. A csapat nagyon boldog és jól dolgozott szerdán. Andrea is nagyon elégedett volt vele."
 
 
 
Európa zászlóvivője, Decorated Knight. Fotó: bluediamondstud.co.uk
 

A sivatag legjobbjai most megpihennek, de csak hogy - immáron többük is favorittá előlépve - március 25-én ország-világ előtt megmérettessenek a Dubai World Cup Night-on. Tartsanak velünk akkor is!
 
Facebook