Fiatalok nagy napja

Két pályán is Gr1-es versenyt futottak szombaton Ausztrália legjobbjai. Villantak a tinik.
 

 
 
Milyen lehet először Gr1-et nyerni? Regan Bayliss arca sokatmondó. Fotó: sportsnews.com.au 
 
Először Flemington gyepén csaptak össze a sprinterek a Newmarket Handicap-ben. Hiába volt olyan klasszisokkal teletűzdelve a mezőny, mint Terravista vagy Sheidel, a győzelem végül Redkirk Warrior és a mindössze 19 éves Regan Bayliss markában landolt. Notnowcato fia nagyon magabiztos volt, és mind ló, mind lovasa első Gr1-es győzelmét aratta.

A hatéves herélt korábban már vissza lett vonultatva Hong Kong-ban, a David Hayes, Ben Hayes és Ted Dabering trénertrió révén most azonban lehetőséget kapott az újrakezdésre. Lovasa hasonlóan szerencsésnek vallhatja magát most. Hayes osztozik az örömében: "Elégedett vagyok, hogy részt vehettem Regan első Gr1-győzelmében, és várom, hogy több és több lesz."

Fél órával később a nagy klasszisoknak ismét fejet kellett hajtaniuk az újoncok előtt, ezúttal Humidor (Teofilo) és Damian Lane remekelt az Australian Cup-ban. Darren Weir idomítottja jókor érkezett és a célban már előrébb volt, mint a rajongók kedvence, Jameka. Ezzel folytatódott az "első Gr1-nyertesek" listája, valamint a fiatal zsokék ragyogása, ugyanis Lane is még csak 23 éves.
 
 
 
Heavens Above-nak (kívül) meg kellett küzdenie a győzelemért. Fotó: sportsnews.com.au 

Rosehill sem hagyta azonban cserben a lóversenyrajongókat, és a Coolmore Classic-ban hihetetlenül izgalmas befutót láthatott a nagyérdemű. Heavens Above (Street Cry) legyőzhetetlen volt, és kilenc év után szállított csúcskategóriás győzelmet trénerének, Tim Martin-nak. "Valószínűleg ő az oka, hogy nem adtam fel a trénerkedést" - nyilatkozta Martin.

Szombaton Rosehill Gardens-ben folytatódik a száguldó ausztrál szezon, ahol többek között a Hármas Korona második ága és Winx futása lesz terítéken. Tartsanak velünk legközelebb is!
 
Facebook