Valóra vált álmok

Igazi csemegével kecsegtetett szombaton Rosehill Gardens, hiszen nem kevesebb, mint 5 futam rajtolt el a legfelső kategóriában.

 
 
Folytatódik a Winx-álom. Fotó: abc.net.au 

Néhány "kisebb" verseny után pontosan a nap közepén futották a George Ryder Stakes-t, ahol többek között Winx is szerepelt az indulók listáján. Ezúttal sem született meglepetés, olyan szinten, hogy a szuperkanca izgalmak nélküli versenyben, az esőtől áztatott mély pályán is könnyedén kentrézte le a nagy nevekből álló mezőnyt. Street Cry lánya ezzel zsinórban a tizenhatodik győzelmét aratta, amivel immár egyedüli hatodik az ausztrál örökrangsorban. És hogy meddig folytatódhat ez a fenomenális széria? Talán még a nagy Black Caviar mellé is felérhet - jelenlegi formájából kiindulva mindenképp.

Chris Waller tréner kétség kívül élete lovával vonulhatott a győztesek körébe, ahogy azt már megszokhatta: "Hihetetlen. Egyszerűen hihetetlen." A királynő lovasa, Hugh Bowman szinte csak utazott a hátán, a befutóban is mindössze egyszer használta a pálcáját. Winx a tervek szerint a 2000 méteres Queen Elizabeth Stakes-ben folytatja Sydney másik pályáján, Royal Randwick-en az áprilisi The Championship keretei közt.

Szintén a kancák uralták a világ legdrágább kétéves-versenyét, a Golden Slipper-t. She Will Reign, Floric és Houtzen végig csatáztak egymással az utolsó 300 méteren, végül az előfutamot (Silver Slipper) nyerő She Will Reign bizonyult legjobbnak Ben Melham-mel a nyergében. Manhattan Rain mindössze 20 ezer dollárért vásárolt lánya most valóra váltott egy álmot trénerének, Gary Portelli-nek: "Ez bizonyítja: ha valaki nem biztos a dolgában, akkor is ki kell tartani mellette és keményen dolgozni, mert az olyan napok, mint ez, előbb-utóbb eljönnek."
 
 
 
 
A nap hőse: She Will Reign. Fotó: sportsnews.com.au 

Az 5 Gr1-ben egyedül Kerrin McEvoy tudott duplázni, aki, miután győzelemre lovagolta Our Ivanhowe-ot (Soldier Hollow) a Ranvet Stakes-ben, nap végén még Russian Revolution-nel (Snitzel) is megcsípta az első helyet a Galaxy Stakes-ben. A Hármas Korona-esélyes Inference végig lemaradva kikapott a Rosehill Guineas-ben Gingernuts-tól (Iffraaj) , és mivel ez volt a hármas sorozat második ága, ezzel elúszott az esély, hogy megszülessen a lóversenytörténelem hatodik triplázója. Nem semmi lóversenyünnepen vagyunk túl, a java azonban még csak most jön. Tartsanak velünk legközelebb is!
 
Facebook