ParisLongchamp

A Longchamp lóversenypálya újbóli megnyitása előtt egy évvel és egy nappal a pálya új nevet kapott, mégpedig a ParisLongchamp-ot. Lássuk, milyen is lesz Európa legkorszerűbb, és vélhetőleg legfontosabb versenypályája!

 

 

 
Befejezéséig a Perrault építészeti cég projektje 15 000 m3 betont, 550 tonna acélt, 50 km műszaki vezetéket használ fel és 700 munkás fog dolgozni a helyszínen. 150 fának a hozzáadása több árnyékos zöldterületet eredményez amellett, hogy közelebb hozza a régi csodálatos versenypálya egy arcát.
 
"Az épületet november elején kell befejezni. Akkor még sok mindent megteszünk a megnyitás előtt, beleértve a műszaki felszereltségek telepítését is. Az új Longchamp egy hatalmas lehetőség, mert nem gyakran van alkalmunk megtapasztalni egy vadonatúj lóversenypálya építésének folyamatát. Nyilvánvaló, hogy Longchamp régóta létezik, de most egy teljesen más oldaláról beszélünk. Ez egy lehetőség mellett kötelezettség is a sikerre. A ParisLongchamp akkor lesz sikeres, ha több embert vonz a lóversenyre a nézőközönségbe: a fiatalokat, a családokat, a fiatal párizsi vezetőket, akik a közeli La Défense-ből jönnek, hogy élvezzék a show-t, és talán visszajönnek, hogy megismerjék a világunkat és esetleg új tulajdonosokká váljanak." - A helyszíni látogatás során így nyilatkozott Olivier Delloye, a France Galop ügyvezető igazgatója.
 
 
 
 Az új ParisLongchamp makettje. 
 
 
A közönség eloszlik a tribün első három szintjén, míg a tulajdonosok a negyedik szinten, a legfelső emeleten pedig a VIP vendégek kapnak helyet, ahol egy 250 férőhelyes panorámás étterem és terasz lesz majd megtalálható. 
 
Az öntözés mértékét pályarészenként tudják majd változtatni, hogy jobban illjenek a rajtuk végzett tevékenységekhez, és a vízelvezető rendszer a "hamis befutó" és a tényleges célegyenesre vezető kanyarulat között is újra lesz építve.
 
"A közönségnek éreznie kell, hogy ParisLongchamp nem csak gyönyörű galériákról és gyönyörű műalkotásokról szól. Azt is megmutatja, hogy képesek vagyunk nagyobb bevételt fejleszteni az alapvető üzleti tevékenységünk körül, ami a lóversenyzés. Meg kell ragadnunk ezt a lehetőséget, hogy nagyobb eseményeinket vonzóbbá tegyük és pénzben gazdagítsuk. Végül ahhoz, hogy végérvényesen sikeres legyen a Longchamp, szükségessé válik egy olyan modell kialakítása, amely más versenypályákra is érvényes, mivel azoknak is a javát kell szolgálnia annak, amit itt teszünk. A ParisLongchamp az egész intézményünk zászlóshajója lesz." - tette hozzá előbbi beszámolójához Delloye.
 
A versenyek várhatóan 2018. tavaszán térnek vissza a Bois de Boulogne-ba így a jövő évi ARC-ot már az új létesítményben rendezik.
 
Forrás: thoroughbreddailynews.com, Fotók:designboom.com
 
Facebook