Álomgyár - 1. rész

Deauville ma már nem csupán a felső tízezer kaszinóktól, mulatóktól csillogó tengerparti találkozási pontja, hanem egyúttal a lóversenyzés fénylő csillagainak születési helye is.

 

 

 

The Gurkha, Silver Frost, Shamardal, ZarkavaGolden LilacBeauty Parlour vagy éppenséggel La Cressonnière. Csupa-csupa világsztár. Vajh ki csatlakozik hozzájuk, az előttünk álló szuperhétvége után?

Az angolok után ugyanis most a franciák következnek, és a hagyományoktól eltérően kétnapos ünneppé varázsolják az idei első klasszikusaikat. Így két hároméves a hétvégén biztosan csatlakozik a bevezetőben írt díszes társasághoz, pontosabban azokhoz, akik megnyerték az 1000 vagy a 2000 Guineas gall kiadását, de hogy kik lesznek ők, erre még várnunk kell...

Hűséges olvasóinknak talán mondanunk sem kell, hogy longchamp átépítése miatt a futamokra a mesés Deauville-ban kerül sor, ráadásul egyenes pályára kiírva. E sorok csütörtöki írásakor az tapasztalható, hogy óriási futtatói érdeklődés kíséri mindkét összecsapást.

 

 

Cristal Fizz - kép GoSport 

 

A kancák szombati (16:15) partijában (Poule d'Essai des Pouliches, Gr1, 1600 m) még a szerdai törlések után is 18-an maradtak állva, ahol az ír, angol és német „vendéglovak” összesen heten várják a startot - köztük két veretlen aspiráns (Delectation, trénere: A. Wöhler és Cristal Fizz, tr: W. Haggas) is.

A kiváló equidia.fr „két gyönyörű francia lehetőségről” ír, utalva Andre Fabre idomítottjára, Via Ravenna-ra és Pascal Bary Senga-jára, de ilyen nagy mezőnyben botorság lenne részünkről esélyeket latolgatni. Aidan O’Brien egy kancáját visszaléptette ugyan, de még így is három vasat tart a tűzben, ráadásul Roly Poly birtokolja a legmagasabb Racing Post osztályozást az egész csapatban. A címvédő tréner J.-C. Rouget Frankel lánya révén, Toulifaut-val próbálja ismét vitrinjébe tenni a patinás első díjat. 

Holnap jövünk a mének partijával.

 
Facebook