Álomgyár - 2. rész

A vasárnapi 2000 Guineas (Poule d'Essai des Poulains Gr1, 1600 m) is igazi sztárparádét ígér nekünk.

 
 
 

A szaklapok kiemelten foglalkoznak az első képen látható National Defense szereplésével, hiszen ő az a telivér, aki mostanság leginkább mosolyt csal(hat) a média reflektorfényéből kikerült Christiane Head-Mareek arcára. Tréve távozásával nincs igazán világsztár ló az istállójában (bár "a hugi" biztatóan kezdte pályafutását), ráadásul tavaly egy betegséghullám nehezítette a jó eredmények elérését, de most felcsillant a remény, hiszen Invisible Spirit fia ősszel megnyerte a Grand Criterium-ot, és jó formáját tavaszra is átmentve második lett (Al Wukair mögött) a Prix Djebel-ben. A trénerasszony eddig 1994-ben és 2004-ben tudta elhódítani a francia "2000 Guineas" trófeáját, most meg lehet az esélye a triplázásra.
 
Míg a kancáknál 11:7 az indulók száma a hazai és külföldi relációban, addig itt 7:8, azaz (a britek és az írek révén) vendégfölény mutatkozik. De hogy ez a pályán is így lesz-e, azt egyelőre nem tudhatjuk. Mindenesetre a címvédő tréner, Aidan O’Brien adja a külföldi indulók felét (4), és idomítottjai közül Orderofthegarter-t tartják leginkább (még Caravaggio-nál is) esélyesebbnek. És hogy kiben bízhatnak a franciák? Elsősorban a Prix de Fontainebleau nyerő Brametot-ban (J.C. Rouget), és az akkor mögötte végző Spotify-ban (C. Ferland) vagy Inns Of Court-ben (A. Fabre). Parázs meccsre van kilátás, és 2016-hoz hasonlóan nem lenne meglepetés egy ír győzelem.
 
A tavalyi győztes The Gurkha ugyanis nem akármilyen elismerést kapott, hiszen "odabiggyesztették" nevét a "Prix Saint-Alary" elé, így a hároméves kancák 2000 méteres (és nem utolsó sorban Gr1-es) futama immár az ő nevét (is) viseli.
 
A három Gr1-es futamban 15,16 és 18 indulót láthatunk, ami miatt szinte már előre biztosak lehetünk három fenomenális végkimenetelben! 
 
 
 
 
Goldikova féltestvére, Gold Luck a Prix Saint-Alary egyik ígérete - foto: Paulick Report 
 
 
A klasszikus versenyek természetesen beleszámítanak a tavaly életre hívott Epiqe sorozatba. 
 
A France Galophoz, sőt, a legnagyobb nemzetközi klasszisokhoz is kapcsolódó hír, hogy 119 telivért neveztek az októberi Prix de l'Arc de Triomphe-ra, többek között ZarakAlmanzor és Churchill hármasát, valamint 5 japán aspiránst is Kitasan Black-kel az élen.
 
Nyitókép: Racing Post
 
Facebook