Az USA királya

Újabb sétagyőzelem az Államok újdonsült királyának tarsolyában.

 
 
Megérdemelt dicséret. Fotó: America's Best Racing
 
 
Nincs kérdés: Gun Runner a legjobb a tengerentúlon, hiszen amíg Arrogate csak árnyéka téli önmagának, Songbird pedig, mint a héten bejelentették, visszavonul, Candy Ride négyéves fia gyakorlatilag ellenfél nélkül, 10 hosszal nyerte a Gr1-es Woodward Stakes-t.

Az 1800 méteres futam nagy tempóval indult, amit egészen a hátulsó egyenes végéig Neolithic diktált. A kanyarban ment fel mellé Gun Runner, és a célegyenesbe már a favorit hozta a csapatot. Ott pedig nem volt megállás: Florent Geroux valamelyest meghajtotta az ekkor már élen galoppozó lovát, aki szó szerint elszállt a mezőnytől.


"Olyan jól ment, ahogy csak remélni tudtuk" - nyilatkozta a sárga trénere, Steve Asmussen. - "A stratégiánk az volt, hogy Florent egy darabig visszafogja. A reggeli munkák miatt tudtuk, hogy nagyon jó ebben a pozícióban. Gun Runner úgy kezelte a helyzetet, ahogy kellett, és a Gr1-tapasztalatával bebizonyította, hogy kiemelkedik a többiek közül."

"Ha jó formában megyünk Kaliforniába, reményeink szerint ott be is fejezzük a szezont" - mondta a Breeders' Cup-ról. - "Még azelőtt szeretnénk elindulni, hogy téli bundát növeszt, de ott pillanatnyilag túl nagy a forróság. Két-három hét Churchill-ben (Downs - szerk.) egy valószínű lehetőség."
 
 
 
 
A nap másik Gr1-je, a Spinaway Stakes remek erőfelmérő volt, hiszen az öt indulóból négynek ez volt a Graded-debütálása, Közülük került ki a győztes, miután a kacsázással teli végjáték végén Lady Ivanka (Tiz Wonderful) haladt át elsőként a célvonalon, Maya Malibu és Separationofpowers előtt, ezzel elsőként került be a novemberi Breeders' Cup Juvenile Fillies biztos résztvevői közé.

Hogy a két saratogai főszereplő hogy teljesít majd a Telivér Világbajnokságon, azt novemverben megtudjuk...
 
Facebook