Micsoda kezdés!

Ellopták a show-t az ausztrál szezon első hároméveseknek kiírt Gr1-jében.   

 
 
Nem is kezdhette volna jobban a 2017/18-as szezont 

Kérdések ezreit tehettük fel a Golden Rose Stakes előtt, hiszen ugyan minden induló kipróbálta már magát a szezonban (2017/18), az első csúcsfutamban sosem lehet igazán esélyeket latolgatni. Így történt ez idén is, hiszen a sokak által (és szerintünk is) legjobbnak vélt aspiránsok közül többen elvéreztek, egyedül a top favorit Menari állta meg a helyét, és ért épp fel a dobogóra.

Ugyan a Run To Rose-nyerő Snitzel-csikó veresége valószínűleg kisebb csalódás a csapatnak, Gerald Ryan-nek nem kell búslakodni, hiszen Menari apai testvére és tréningtársa, Trapeze Artist ellenben fantasztikusan teljesített, és közel 4 és fél hosszt vert a másodikként befutó Champagne Cuddles-re. Ezzel a The Championship után (ahol harmadik lett a csikófutamban, a Sires' Product Stakes-ben) ismét megállta a helyét a legfelső kategóriában, mely első Gr1-trófeáját eredményezte.
 
 
 
Ace High vesztett helyzetből győzött 
 

Hozzá hasonlóan remek napot zárt az őt lovagló Tye Angland, hiszen rögtön a főfutam előtt is hatalmasat alkotott, mikor bukott helyzetből vezette győzelemre Ace High-t (High Chaparral) a Gloaming Stakes-ben. Ezt követte a Golden Rose, amit nem szükséges hosszasan ecsetelgetnünk, hiszen az ellenfeleknek nem volt beleszólása a végkimenetelbe - melyben Angland sok-sok közeli helyezés után először tudott diadalmaskodni.

Gerard Ryan-nek sem ez volt az egyetlen Gr-sikere, ugyanis Washington Heights (Commands) Kerrin McEvoy-jal a nyeregben elhozta a Gr2-es Shannon Stakes-t, a tréner azonban (érthető okokból) jobban örül háromévese győzelmének. "Két hete mondogatom, hogy ez a ló a radar alatt repül" - nyilatkozta. - "A jó eredményei ellenére az emberek elfelejtik." Valószínűleg ezentúl nem így lesz.
 
 
 

Különösen, ha legközelebb is ezt a teljesítményt hozza, hiszen Ryan elmondása szerint az Epsom Handicap következik Snitzel fiának, amit 1959 óta nem tudott megnyerni hároméves. "Edzésmunkái alapján egy nyeretlen-versenyben sem tudna győzni, de boldog vagyok, hogy a lovam ott lesz a mezőnyben, és ne lepődjenek meg, ha 48 kg-val a hátán újra meglepi a többieket az Epsom-ban" - mondta a futamról a tréner.

Hogy igaza lesz-e, az hamarosan kiderül, addig is gratulálunk a szezon első hároméves hősének!
 
Képek: sportsnews.com.au, Australian Turf Club twitter
 
Facebook