Revansok a Cigar Mile napján

A Breeders’ Cup-i győzelemről kicsivel lecsúszott lovak nem engedtek a sikerből Aqueduct homokján.

 
 

2002 óta a ő győzött a legtöbb hosszal. Fotó: NYRA
 
 
Sharp Azteca nem háttértáncos többé. Három Gr1-es helyezés után (ami Dubai Világkupa Éjszakán és Breeders’ Cup nyitónapon is történt) végül kilépett az elnyomottak árnyékából és megszerezte első felsőkategóriás győzelmét a szombati Cigar Mile-ban ($750,000). Freud négyéves fia bő öt hosszal utasította maga mögé a sprintcsillag Mind Your Biscuits-et, visszavágva tavalyi évzárójuk pont ellentétes kimenetele miatt.
 
„Nem vártam ekkora bemutatót tőle. A lelkét is kifutotta. Mi mást kérhetnék?” – lelkendezett a nyertes tréner, Jorge Navarro.
 
Javier Castellano először lett e pej hátára ültetve: „A futam elején nagy volt a hajsza.” – melyet gyorsan fel is adott, hátra húzva lovát a vezetők mögé. „Nagyon lenyűgözött, ahogyan végigcsinálta ezt. Csak arra kértem, szerezze vissza a vezetést, nem is hajtottam a célig.”
 
Ezzel a káprázatos győzelemmel pedig apja (ki korábban Aidan O’Brien tréningjében állt), harmadik Észak-Amerikai Gr1-győztese lett. Csapata most a 16 millió dolláros Pegasus World Cup Invitational Stakes induláson morfondírozik:
 
„Egy ilyen fellépés után? Miért ne?” – mondta Navarro. „De előtte még megnézzük, hogyan piheni ki ezt.”
 
Következő fellépése nem lesz azonban a szolid harmadik helyezett Practical Joke-nak: $30,000-ért fogja várni a kancákat az Ashford Stud-ban a többszörös Gr1-győztes.
 
 
 
Catholic Boy. Fotó: TDN
 
 
A Cigar Mile azonban nem az egyetlen szenzáció volt a téli New York-i versenynapon: az eredményes turf-csikó Catholic Boy nagyot szólt dirt-bemutatkozásán. A veretlenségét a Breeders’ Cup Juvenile Turf-ben (másfél hosszal) elvesztett More Than Ready apaságú csikó kísérletképpen került a Remsen Stakes (Gr2; 1800 m; $250,000) mezőnyébe, és szűk öt hosszas győzelmet aratott évjárata felett.
 
„Kicsit reménykedtünk benne, hogy valamit mutatni fog, de erre nem számítottunk.” – nyilatkozott Jonathan Thomas tréner. „Most sokat agyalhatunk rajta, melyik irányba akarjuk hogy tovább haladjon.”
 
A Breeders’ Cup Juvenile Fillies hatodik helyezettje is szerencsésebb utakat talált Aqueduct-ban: Wonder Gadot visszakerült a győztesek körébe a Demosielle Stakes (Gr2; 1800 m; $250,000) diadala után.
 
New York hétvégi hősei nem is kezdhették volna jobban a telet: csöndes, de annál fontosabb időszak következik most, hogy majdnem az egyharmada lement a Kentucky Derby & Oaks felkészítőknek és lassan közeledik a Pegasus és Dubai Világkupa sorozat!
 
Facebook