Pegazus Világkupa - második felvonás

Ismét elérkezett a sokat emlegetett Pegasus World Cup.

 

Ezúttal azonban több szempontból átalakult tavalyhoz képest. Az első futam 12 indulójából következő 12 milliós összdíjazás 16 millió (!) dollárra ugrott, mellyel már toronymagasan a Breeders' Cup Classic és a Dubai World Cup felett jár - legalábbis az ár tekintetében.

A pálya változatlan, 1800 méteren robognak majd végig a telivérek a Gulfstream Park homokjában.

Egy dologban azonban előrelépést tett az úton, hogy tényleg "Világkupaként" említhessük: amíg tavaly szinte kizárólag California Chrome és Arrogate nagy Classic-visszavágójaként vonzotta magára a tekinteteket, ezúttal sokkal színvonalasabb mezőny állt össze, amelyet akár a Telivér Világbajnokság is megirigyelhet.

Favoritként az a Gun Runner áll majd starthoz, aki 2017 nyarán meghódította a keleti partot, végül pedig Del Mar-ban is letette névjegyét, mikor magabiztosan behúzta a nagy BC Classic-ot.
 
 
 
 

De ellenfelei sem kispályásak, elég csak az Arrogate-et eszméletlen formával megverő Collected-re, a hatszoros Gr1-győztes Stellar Wind-re, az őszi idény legeredményeseb háromévesére, West Coast-ra, az egykori UAE Derby-nyerő és BC Classic-dobogós Toast Of New York-ra, vagy a BC Dirt Mile és Met Mile-második, Cigar Mile-győztes Sharp Azteca-ra gondolni.

Minden adott tehát a fejlődéshez a Pegasus World Cup-ban. És hogy mit hoz a klasszisok vetélkedése? Arra a választ csak szombat este 23:35-kor tudhatjuk meg.
 
Képek: Racing Post, Thoroughbred Racing 
 
Facebook