Visszatér a csodaló II.

Folytatódik a világ legjobb lovának története.

 
 
 
Pedig a történet csak a Cox Plate-győzelemtől kezdve lendült fel igazán! Ősszel további négy trófeát gyűjtött be, ebből három Gr1-et, ráadásul az utolsót a The Championship-en, a Doncaster Mile-ban. Elnyerte az Év Lova címet, valamint a legjobb középtávú lónak is megválasztották. 

Ötévesen ott folytatta, ahol abbahagyta: tavasszal újabb négy alkalommal ünnepelhetett, megvédte címét a Cox Plate-ben, ahol ráadásul nyolc hosszal verte legkomolyabb ellenfelét, Hartnell-t, és 132-es minősítést kapott, melynek köszönhetően hivatalosan is a világ legjobb turflovává lépett elő.

Ősszel duplázott az Apollo Stakes-ben, a Chipping Norton Stakes-ben és a George Ryder Stakes-ben egyaránt, majd ismét diadalmaskodott a Championship-en, ezúttal a 2000 méteres Queen Elizabeth Stakes-ben, és ismét az ország legjobbja lett, akárcsak az őt készítő Waller és - lovagló Bowman.

Hatévesként nehézkesen indult a szezon, többször is veszélybe került a győzelme a rossz startok miatt, de a célba végül mindig ő galoppozott be elsőként. Három "kisebb" siker után a Turnbull Stakes-ben először lépett pályára Flemington-ban, a rajongók legnagyobb örömére, akik elözönlötték a victoriai pályát, remek hangulatot szolgáltatva a kanca újabb győzelméhez.
 
 
 

Október végén pedig ismét hatalmas sikert ünnepelhetett, talán az eddigi legnagyobbat: harmadjára is diadalmaskodott a Cox Plate-ben, ezzel a topfutam mindőssze második triplázójává lépett elő, ráadásul immáron a valaha volt leggazdagabb ausztrál versenyló is lett 15 millió ausztrál dolláros összkeresetével.

"Nem volt egy könnyű győzelem, de jónak kellet lennie, hogy legyőzze Humidor-t" - nyilatkozta Waller, aki a lóversenyvilág egyik lenagyobb eseményének tartja Winx történelmi tripláját - nem alaptalanul.
 
Winx karrierje során eddig 26 sikert számlál, ebből 15 Gr1-trófeát, ráadásul győzelmi sorozata már 22 verseny óta, közel három éve tart. Kétszeres Év Lova, kontinense valaha volt legnagyobb keresetű teilvére, a legmagasabb formát futó kanca, a Warwick Stakes idéntől a nevét viseli és mindössze a harmadik olyan, akit még aktív versenylóként választottak be az ausztrál Hall Of Fame-be.
  
Winx - mostmár, a Cox Plate-tripla után megkérdőjelezhetetlenül - nem csak egy ló, sokkal több annál. Egy jelkép, egy élő legenda.
 
Black Caviar után ismét feltűntek az igazi rajongók, akik akár egy sportcsapat szurkolóihoz hasonlóan ellepik a lelátókat beöltözve és élőképeket lobogtatva, ezzel egy hihetetlen, új színt víve a pályára. Nem csak Ausztrália, de immáron az egész világ lóversenyzése a lábai előtt hever, nagyobb sztárrá tette csapatát, mint ahogy arról valaha álmodni mertek volna, európai és ázsiai pályák tucatja várja tűkön ülve, hátha valamelyiket végre megtisztelik a futtatók Winx szerepeltetésével. Ráadásul mindez nem az ősz hozománya, hanem egy két és fél éve tartó győzelmi sorozat eredménye, amely során mutatott teljesítményei magasan a többiek fölé emelik a turf királynőjét.

A legenda pedig ma hajnalban folytatódott...
 
Képek: sportnews.com.au, Racing Post 
 
Facebook