Megérett győzelem

Favoritsikert hozott a Gulfstream Park-i főfutam.

 
 

A tervezettnél kisebb, de még így is jó mezőnnyel rajtolt el a Gulfstream Park Turf Handicap, és az izgalmak sem maradtak el, épp ellenkezőleg, de ne szaladjunk ennyire előre!

Heart to Heart és One Go All Go kettőse diktálta az iramot, de a mezőny végig szorosan együtt maradt. A célegyenesre fordulva Heart to Heart csekély, egy-két hosszas előnyre tett szert, és sokáig erősen is védekezett a nagyot rohamozó Kurilov előtt.

Egészen az utolsó méterig nyitva maradt a kérdés, melyikőjük ér célba elsőként, de Heart to Heart kitartott, és nyakhossz előnnyel ért célba. Ezzel azután, hogy hét sikertelen próbálkozás (hiába ért fel négyszer még a dobogóra is) után végre megszületett English Channel fiának első Gr1-es trófeája. 
 
 
 

"Micsoda megfoghatatlan győzelem!" - nyilatkozta elragadtatva a pej trénere, Brian Lynch. - "Néztem, ahogy visszajön és olyan keményen küzd, ahogy látszott rajta a futam után: mindent beleadott a versenybe."

A hétéves kanadai születésű telivér ezzel annyi év után végre felért a csúcsra, és immáron Gr1-bajnokként folytathatja karrierjét, melyet ezek után kíváncsian várunk.
 
Kép: America's Best Racing
 
Facebook