Winxvasárnap

Több hónap kihagyás után ismét versenyben láthattuk a világ legjobb lovát.

 
 

 
De még hogyan! A próbafutamok után arra számíthattunk, hogy ezúttal izgalmasabb befutóban kell majd bizonyítania Street Cry szuperklasszis lányának, de erre maximum a célegyenesre fordulva láttunk utoljára esélyt, ugyanis a csodakanca ott folytatta, ahol abbahagyta, és gyakorlatilag lekentrézte a Gr1-es Chipping Norton Stakes mezőnyét.

Egyszerűen hihetetlen! Azzal, hogy sokadjára is ugyanazzal a bombaformával tér vissza, nem csak zsinórban 23. győzelmét gyűjtötte be, de valami szavakkal leírhatatlan klasszisról és szívósságról tett tanúbizonyságot: Winx-nek több, mint két és fél éve nem volt rossz napja. 

Versenyről versenyre, néha kicsit szorosabb befutókban ugyan, de stabilan tartja kiugró teljesítményét, ráadásul a hosszabb kihagyások után sem gyengélkedik, sőt! Ez pedig, mint tegnapi cikkünkben is írtuk, a jelenlegi klasszisok között példátlan, azaz szó szerint példa nélküli.

Ráadásul szombat hajnalban azon túl, hogy folytatta veretlenségi szériáját, karrierjének 16. Gr1-trófeáját szerezte, mellyel megelőzte Ausztrália másik sztárkancáját, Black Caviar-t, és lett rekorder az ötödik kontinensen topsikerek tekintetében!
 
 
 
 
"Soha nem lesz könnyebb a győzelem, de a futam utolsó része élvezetes volt" - nyilatkozta trénere, a mára szintén sztár-státuszba emelkedett Chris Waller. - "Nem kell, hogy jobb legyen, elég nézni, ahogy újra meg újra visszatér."

"Megmozgatja egész Ausztrália képzeletét. Ez egy nagyszerű történet és egy jó mód a sportunk (ausztrál sport - szerk.) bemutatására." - tette hozzá, tisztában léve azzal, hogy
 
Winx mára már az ausztrál lóversenysport élő jelképe.

Mert az. Winx pályafutása élő sporttörténelem - amely március 24-én Rosehill-ben folytatódik, ahol a George Ryder Stakes-ben szintén triplázásra hajt majd a Golden Slipper napján.
 
Kép: Magic Millions twitter
 
Facebook