Animal Kingdom 2013 őszétől Ausztráliában fedez

A 2011-es Kentucky Derby (Gr 1) győztese, Animal Kigdom március eleji medencesérüléséből felépülve idén novemberben egy második hellyel tért vissza a Breeders’ Cup Mile (Gr 1) futamában.

 

 
 

 
A Leroidesanimaux apaságú, fantasztikus képességű négyéves sárga mén 2013 szeptemberében Ausztráliában kezdi meg tenyészkarrierjét John Messara ménesében (Arrowfield Stud). A ló tulajdonosa, a Team Valor úgy tervezte, hogy a 2013-as szezonban végig versenyeztetni fogják, ám az ausztrál ajánlat miatt ezt módosították. Fontosnak tarják tenyésztésbeli karrierjét illetően egy olyan tenyésztőhöz való kerülését, akinek a nevét olyan világhírű mének fémjelzik, mint Danehill és fia, Redoute's Choice. A hozzá párosítandó kancák körét úgy fogja kialakítani a tulajdonos, hogy az utódai világszerte eladásra és versenyeztetésre kerüljenek. 

John Messara szerint Animal Kingdom egy kivételes képességű versenyló nemzetközi pedigrével, és most lehetősége lesz bizonyítania klasszisát: „a világ legjobb lovainak egyike és 2013-ban világsztár válhat belőle.”

Annyi biztos, hogy szeptemberig komoly feladatok várnak rá, ugyanis a februári Gulfstream Park Turf Handicap (Gr 1) után a tízmillió dolláros Dubai World Cup (UAE 1) lesz a következő állomás március végén. Ezek után egy angliai futást terveznek, talán a Royal Ascot-on júniusban.

Animal Kingdom eddigi 9 futásából 5-ször győzött és 3-szor volt második. Egyetlen helyezetlen futása akkor volt, amikor 2011 júniusában megsérült a Belmont Stakes (Gr 1) futamában. Eddig közel 2,5 millió dollárt galoppozott össze.
 
Facebook