A nagy interjú: megszólal Joseph O’Brien

A Thoroughbred Daily News mindig remek interjúkat hoz össze a versenypályák szélein ácsorgó csillagokról: ezúttal a trénerként is csúcsra ugrott Joseph O’Brien-nel beszélgetett Alayna Cullen.

 
 
 
 Örömittas pillanatok. Fotó: Victoria Racing Club

Bővebben...

 
Facebook

Testközelből: Mark Casse

A TDN ezúttal Classic Empire és sok más amerikai klasszis trénerével készített interjút, aki kiskorában apjának köszönhetően szeretett bele a lóversenybe.
 

 
Classic Empire-rel a Breeders' Cup-győzelem után. Fotó: thoroughbredracing.com 

Bővebben...

 
Facebook

Testközelből: Chris Waller

A TDN legújabb interjúalanya a világunk jelenleg egyik legirigyeltebb embere. Következik egy beszélgetés a csodakanca, Winx trénerével.

 
 
Korántsem Winx az egyetlen bajnoka: eddig ugyanis 69 Group 1-es trófeát galoppoztak össze idomítottjai. Fotó: sportingnews.com

Bővebben...

 
Facebook

Testközelből: Graham Motion 2. rész

Folytatjuk tegnap megkezdett interjúnkat.

 
 
Graham Motion és John Velasquez a Royal Ascot-on. Fotó: Zimbio

Bővebben...

 
Facebook

Testközelből: Graham Motion 1. rész

Angliából érkezett, Amerikában robbant be, majd Dubaiban is tarolt. Hallie Hardy beszélgetett a marylandi idomárral.
 

 
Fotó: Thoroughbred Daily News

Bővebben...

 
Facebook

Testközelből: „Magic” Moreira

Nincs olyan, a galoppsportban kicsit is jártas ember, ki nem ismerné Joao Moreira nevét: a brazil lovas miután hazájában nem találta a helyét, Távol-Keleten sikert sikerre halmoz és rekordok sorát döntögeti. Alan Carasso által most jobban megismerhetjük a világ egyik legjobb zsokéját – avagy az embert a zsokédressz alatt.
 

 
 Fotó: TDN

Bővebben...

 
Facebook

Csak átmeneti állapot?

Christiane Head-Maarek. Ki ne ismerné ezt a nevet? Három éven át az irigyelt trénerek táborába tartozott Tréve sikerei kapcsán, azonban e sorok írásakor, még a TOP 100 francia idomár között sem találjuk a nevét, azaz 2016-ban nagyot fordult a világ az egykor ünnepelt trénerasszonnyal. Mi történhetett? Erről faggatta őt a Paris-Turf, amely interjúból most mi is közlünk néhány részletet.

Bővebben...

 
Facebook

A legendák köztünk élnek II.

Folytatjuk beszélgetésünket Szakolyi András lovas edzővel és lótenyésztővel. Előző cikkünkben megtudhattuk, hogy hogyan kezdte el a lovas pályafutását. 

 
 
 
 Bandi bácsi a képen jobbról a negyedik

Bővebben...

 
Facebook

A legendák köztünk élnek I.

Szakolyi a név, amit Magyarországtól Willi Melligerig ismernek.

 
 
 

Bővebben...

 
Facebook

Monty Roberts - Exkluzív interjú

Mint azt a legtöbben tudják, Monty Roberts a nyers, képzetlen lovak teljesen erőszakmentes elindításával foglalkozik a - saját, vadlovakon végzett megfigyelései alapján kifejlesztett - Join Up, vagy magyar nevén Csatlakozásnak hívott módszerrel, melynek során az Equust, azaz a lovak nyelvét használja, ami pedig a testbeszéd általi kommunikáción alapul. A legelső, 1986-os nyilvános bemutatója óta lovak ezreit indította el a módszerével, világhírnévre tett szert, és rengeteg követője akadt. Kiképzési elveit, megfigyeléseit, tapasztalatait és az egész életét eddig 8 könyv megjelentetése által is közkinccsé tette, és az idén 80 éves, fáradhatatlan „suttogó” jelenleg is éppen egy új könyvön dolgozik. Szerkesztőnk a mester szokásos éves németországi munkája során kapott lehetőséget arra, hogy az angol telivérekhez, és a lóversenyzéshez fűződő szoros viszonyáról kérdezze. 

 
 
 
 Az igazi suttogó. Fotó: reiter-pferde.de

Bővebben...

 
Facebook

Nagy Zoltán - Exkluzív interjú II. rész

Folytatjuk a kedden megkezdett Nagy Zoltán-interjút az ausztráliai tapasztalatokról. Íme a második rész!

 

Fotó: Nagy Zoltán saját képei. 

Bővebben...

 
Facebook
További cikkeink...