Megint a németek!

2016 egy fantasztikus év a germán díjugrató válogatottnak.

 
 
 
 
Ludger Beerbaum és Casello Fotó: Sport.de 

 
Miután a riói olimpián végig jól futottak és több éremmel a nyakukban tértek haza a lelkesedésük nem lankadt, és a Furusiyya által támogatott 1.500.000€ összdíjazású Nemzetek Díja versenysorozat döntőjét is megnyerték 60.000 néző előtt a ’92-es barcelonai olimpia helyszínén!
 
A Nemzetek Díja egy 1909 óta futó nagy múltú versenysorozat amit, 2013-ban újragondoltak, hogy izgalmasabbá tegyék. A világ országai 6 régióra lettek osztva és a 8 legjobb csapat jut a döntőbe, plusz a döntő versenyt rendező országé, ha nem minősült. Az európai II-es divízió magyarországi állomását nyerte a díjugrató válogatottunk.
 
A negatívum, amit a német csapat megélhet, hogy 24 év válogatottság után a legenda, Ludger Beerbaum átadja az indulás jogát fiatalabb kollégáinak és már csak a saját lovait fogja lovagolni. 
 
Nagy izgalmakat okozott az özönvíz szerű esőzés, ami szombaton a teljes lovas pályát 10 centi vízzel borította be. Az első összevető az olimpiai bajnok Nick Skelton (GBR) volt a néha sántikáló Big Star (Quick Star x Nimmerdor) nevű lovával, aki egy precíz pontos lovaglással mutatkozott be. Marcus Ehning (GER) érezte, hogy gyorsabb lehet az „öregnél”, de a dupla hibátlanért a 200.000 € nem az ő zsebében landolt, hanem az olimpiai bajnokéban. A német szövetségi kapitány az első körben 4 hibapontot gyűjtő Ehninget küldte be az összevetésre, mert ő és a lova azok akik ebben a legjobban szerepelnek. (Ugyanilyen döntés született nálunk is nyáron, amikor ifj. Szabó Gábor a CSIO Budapest Nemzetek díján lovagolt rövidített pályát.)
 
 
 
 
Fotó: Noelle Floyd 
 
Meglepő volt, hogy az eddig folyamatosan brillírozó ír négyes most csak az 5. helyen végzett. Az is érdekes lehet, hogy még kis hazánkban az idősebb lovak csak kis kategóriájú versenyeken találhatóak meg, addig a Nemzetközi Lovasszövetség ranglistájának első helyezettje egy 16 éves ménnel versenyzik.
 
Santiago Varela a verseny spanyol származású pályaépítője nyilatkozta, hogy sikerült elég magasra tennie a lécet és csak a legjobbak juthattak az összevetésbe. Külön kiemelte, hogy a Marcus 10-es ugrásra való fordulása hihetetlen és csak ezzel tudott nyerni Skelton előtt. 

Eredmények:
 
1. Németország – 0 hp összevetésben: 39.80mp
2. Anglia – 0 hp összevetésben: 41.57mp
3. Egyesült Államok – 4 hp

 
Facebook