Az utolsó nem sikerült - 23.

Anglia második trónkövetelési kísérlete Pretender-hez (szül. 1866, Adventurer–Ferina) köthető.

 
 
 
  

A Guineas és a Derby megnyerése után tűkön ülve várta mindenki, hogy sikerül-e neki megkaparintani a hőn áhított Koronát.
 
Augusztusban Stockton-ban megnyerte Great Northern "St. Leger-t", de egy légúti betegség, a Roarer-szindróma tünetei jelentkeztek nála, ami egyre inkább akadályozta a felkészülését. Szeptember 15-én 5/6 eséllyel favoritként állt starthoz a tizenegy lovas mezőnyben. Ekkor már az a hír járta, hogy nincs a legjobb formájában. A kezdeti szakaszon feltartották, de nem tudott kellően felgyorsulni a célegyenesben, és fáradtan ért célba, negyedikként, hat hosszal a nyerő Pero Gozem mögött.
 
Két nappal később a 2400 méteres Doncaster Stakes-ben közel volt a vezetéshez, végül nagyon kikapott, ismét Pero Gozem-től. Októberben némileg jobb formát mutatott, nyakhosszas második lett a francia outsider, Boulogne mögött, aki három kilogrammal kevesebbet vitt nála a Newmarket Derby-ben.
 
Sajnos, az angol lóversenyrajongóknak ismételten várnia kellett a trónfoglalásra, a nagyreményű Pretender csupán negyedikként futott át a célvonalon. Pero Gozem rendkívül erős futásával szétszórta a St. Leger mezőnyét. 

Kép: Wikipédia 
 
Facebook